Maroc

Jedna z bardziej popularnych odmian tak zwanych outdoorowych.

Maroc jest czystą odmianą. Jej przodkowie pochodzą z regionu górskiego Ketama. Odmiana ta produkuje bardzo dużo żywicy oraz gwarantuje wczesne zbiory. Aby móc osiągnąć czysty smak, to na pewno potrzebuje klimatu, który panuje w Ketamie oraz ziemi, która także tam panuje. Gdy jednak odmiana ta rośnie w Europie, to osiąga bardzo aromatyczny oraz niesamowity zapach. Nie da się jemu po prostu oprzeć. Nawet nie trzeba mówić już o świetnym smaku. Jest to roślina bardzo wysoka. Najlepsze efekty ona osiąga gdy jest wysiana pomiędzy połową kwietnia, a początkiem maja.

Zapach oraz smak.

Jeśli chodzi o zapach to jest on mocno kwiatowy. Czuć znacznie leśne akcenty oraz ziemiste nuty. Zapach jest bardzo intensywny. Jeśli chodzi o smak to jest bardzo urzekający oraz mocno kwiatowy. Bardzo istotne jest także wykorzystanie medyczne. Roślina ta jest stosowana przy leczeniu wszelkie bólowych dolegliwości oraz pomaga walczyć ze stresem przewlekłym.